Slik je je woorden in? Zit je soms dagen of weken te malen over een gesprek? Ben je het aanvallen en verdedigen zat? Wij laten je in vier lessen van twee uur een andere manier zien. We leren je hoe je een gesloten gesprek weer open krijgt, zodat je met meer zelfvertrouwen, rust en respect gesprekken durft aan te gaan.

Op dinsdagavond 5, 12, 19 en 26 maart 2019 ben je welkom om in een groep van maximaal 20 mensen de basis van Eerste Hulp Bij Gesprekken te leren, online via Zoom. Deze basiscursus wordt kosteloos aangeboden door Stichting Loodens, die mensen en organisaties helpt bij het herstellen en versterken van relaties.

Wat deelnemers uit eerdere trainingen

hebben gehaald:

EHBG: Voor als een gesprek even anders loopt

In deze basiscursus van Stichting Loodens krijg je uitleg over de vele oorzaken van miscommunicatie. Je oefent in paren hoe je deze kunt voorkomen én oplossen. We spelen met situaties uit je eigen leven, dus meestal loop je uit de les weg met meer ontspanning en zelfvertrouwen. Omdat je nu weet wat je wél wilt (in plaats van wat je niet wilt) en hebt geoefend hoe je dat kunt uitspreken op een manier die de ander makkelijk kan horen. Als bonus krijg je toegang tot het netwerk van mensen die ook training in EHBG hebben gehad en kun je doorleren.

Oefenen, oefenen, oefenen

Tijdens de lessen zijn we meer dan helft van de tijd aan het oefenen. We leren je eerst om uit te spreken wat je wél wilt, in plaats van wat je niet wilt. Daarna om te eindigen met een vraag, in plaats van een eis. En tot slot om te horen wat de ander nou eigenlijk wil, in plaats van wat die ander niet wil. We noemen dit SpeakUP & CheckIN en dit proces kun je toepassen in al je relaties. Zowel zakelijk als privé.


Na de basiscursus

Als je de vier lessen hebt afgerond ben je in staat om jezelf eerste hulp bij gesprekken te geven. We gebruiken het model SpeakUP & CheckIN: zeg kort wat je wél wilt (i.p.v. wat je niet wilt) en eindig met een vraag (i.p.v. een eis).

Na vier lessen krijg je toegang tot het oefennetwerk. Hierin zitten nu zo’n 75 mensen die ook een training bij Loodens hebben gevolgd. In dit netwerk kun je doorleren met video’s en wekelijks oefenen en zeg je steeds vaker wat er écht speelt in plaats van aanvallen, verdedigen of dichtklappen. Deelname aan het netwerk is kosteloos.

ZOOM

We gebruiken het programma Zoom voor deze online cursus. Dit programma kun je hier gratis downloaden.

Les #1 Zeg kort wat je wél wil

We zijn vaak gewend om te zeggen wat we niét willen. Je zult zien dat wanneer we dit omdraaien we een heel ander gesprek krijgen. We krijgen inzichten over onze empathie-tank, onze intentie en leren kennismaken met de methode SpeakUP & CheckIN.

———

Datum: Dinsdag 5 maart 2019
Tijd: 
19:30-21:30

Les #2 Eindig met een vraag 

Als we bang zijn voor een antwoord of als we gespannen zijn, dan klinken onze woorden vaak als eisen. Wij laten je een andere weg zien en geven je 20 vragen die het vertrouwen in een relatie kunnen helpen herstellen.

———

Datum: Dinsdag 12 maart 2019
Tijd: 
19:30-21:30

Les #3 Durf Bewust te Onderbreken

In deze les leer je de skills die de trainers in vrijwel elk gesprek met een cliënt gebruiken: Bewust Onderbreken. Om de balans, gelijkwaardigheid en het plezier terug te brengen in een gesprek.

———

Datum: Dinsdag 19 maart 2019
Tijd: 
19:30-21:30

Les #4 Begrijp wat de ander wil

Nu we zelf hebben geleerd wat we nou eigenlijk willen, wordt het tijd om uit te vinden wat de mensen met wie we in gesprek zijn willen. Als beiden gehoord en begrepen zijn, komen de oplossingen vaak vanzelf.

———

Datum: Dinsdag 26 maart 2019
Tijd: 
19:30-21:30

OVER DE DOCENTEN

Wij, – Erik & Yves – helpen mensen hun conflict op te lossen, zonder dat ze daar de ander voor nodig hebben. In de afgelopen jaren hebben we zo conflicten helpen oplossen tussen CEO en aandeelhouder, broer en zus, collega’s, vriend en vriendin, huisgenoten, en in vele andere relaties. We zien de patronen waarmee mensen zichzelf in de voet schieten steeds sneller. Het geeft ons een kick om deze patronen met mensen te delen en een andere manier te laten zien die leidt tot meer openheid en plezier. We willen mensen helpen hun relaties te versterken en tegelijkertijd ook zelf blijven groeien. Zoals wij zeggen: Those who teach it, usually need it the most.”

De cursus in maart wordt gegeven door Yves.

Wij zijn zo enthousiast over wat we doen, dat we onze diensten kosteloos aanbieden. Na afloop vragen we deelnemers aan onze lessen één keer per e-mail om donateur te worden van onze Stichting: www.loodens.org/doneren

AANMELDEN

Wil je eerst een oud-deelnemer spreken voor je je aanmeldt? Of heb je nog een vraag of zorg? Bel of Whatsapp dan met Margriet: 06-38 25 96 82.

Bij acht aanmeldingen gaat de basiscursus door. Er zijn geen kosten aan deze cursus verbonden. Na afloop ontvang je eenmalig een e-mail met de mogelijkheid om donateur te worden van Stichting Loodens.