Introductielessen Het Gesprek Durven Aangaan

Woensdagavonden 19:00-21:00 @The Maker Store Laatste les Woensdag 23 mei!

Meer jezelf zijn in gesprekken

Slik jij je woorden in? Zit je in je hoofd soms dagen te malen over een gesprek met een collega? Of zeg je juist waar het op staat en krijg je reacties als “bot”, “negatief” of “gevoelloos”?

Je bent niet alleen. Wij worstelden hier zelf ook mee. Daarom zijn we op zoek gegaan naar manieren om te zeggen wat er nou echt speelt én tegelijkertijd contact met de ander te houden. Om zo door de oncomfortabele momenten heen te gaan in plaats van aan te vallen, te verdedigen, te zwijgen of te vluchten.

We hebben de afgelopen jaren onze methode -geïnspireerd op Geweldloze Communicatie, Mindfulness & Integral Theory – met studenten en cliënten getest in conflictsituaties. En nu willen we die graag met jou delen, om jou te helpen het gesprek aan te gaan.

Op woensdagavonden leer je hoe je helemaal jezelf kan zijn in gesprekken, onafhankelijk van met wie je een gesprek hebt. Doordat je rust in jezelf kunt ervaren, juist als het er op aankomt.

In deze introductielessen begeleiden we je, samen met maximaal veertien deelnemers, in paren door een proces van praktische empathie. Met onze ervaring in conflictsituaties en de kracht van empathie help je jezelf of diegene met wie je oefent van angst en frustratie naar openheid en rust.

In elke les behandelen we een specifiek thema en je kunt deze lessen afzonderlijk volgen. De vijf thema’s:

1. Nooit Meer Ergens Omheen Draaien

2. Balans in Gesprekken

3. Ruzie Maken Met Respect

4. Feedback Leren Zien Als Cadeautje

5. Alles Durven Zeggen

Deze avonden kun je zien als een handleiding voor open gesprekken met meerdere aha-momenten. Na de avond loop je vaak weg met een opgelucht gevoel en meer zelfvertrouwen omdat je nu weet hoe je het gesprek waarmee je kwam op een open manier kunt aangaan.

Structuur van de avond

Een avond ziet er doorgaans zo uit:

  • We beginnen met kennismaken met elkaar en de aanpak: SpeakUP & CheckIN
  • Klassikaal bespreken we het thema van de avond
  • Daarna begeleiden we jou en diegene die naast je zit door een proces van empathie heen.
  • Na het proces van empathie gaan we in paren het begin van een gesprek oefenen.
  • In de groep beantwoorden we vragen
  • We sluiten af met een kort rondje met inzichten en lopen ontspannen en opgeladen weg.


Praktische Informatie

Data: Woensdagen in September 2017 – juni 2018

Tijd: 19:00-21:00

Locatie: The Maker Store, Hannie Dankbaarpassage 39 (De Hallen)

Plaats: Amsterdam

Prijs: Gratis (pay-it-forward)

Aantal Deelnemers: Maximaal 14

Gratis Aanmelden

Wij bieden deze avonden vrij toegankelijk aan. De voornaamste reden hiervoor is dat we iedereen – ongeacht financiële middelen – willen helpen bij het herstellen en versterken van hun relaties. We gaan niet met de pet rond aan het einde van de avond. Wel ben je welkom om ons te helpen deze avonden vrij toegankelijk te houden door een bedrag te doneren via onze website.

Meld je gratis aan »

Wat deelnemers zeggen:

Ik had een situatie met mijn zoon en opeens dacht ik aan een tool die we hadden geoefend. Ik heb die toen gelijk gebruikt. Mooi.

Ik heb die CheckIN zinnen gebruikt en ik zie allemaal blije gezichten om mij heen.

Het echte gesprek liep zoals we hadden geoefend. Hierdoor had ik veel meer ruimte en kon ik de ander veel beter begrijpen.

Wat is er na de introductielessen?

Na één of meerdere introductie-lessen heb je een beter beeld of een acht-weekse-cursus wat voor jou is. Hier vind je ons cursus aanbod »

Ook krijg je na één les toegang tot ons wekelijkse online vragenuur op zondagochtend. Meer info en aanmelden »

Na drie lessen krijg je toegang tot de oefencirkel, waarin je wekelijks, lekker flexibel kunt oefenen met anderen. Aanmelden voor de oefencirkel »