Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Online verdiepingsavond

maandag 11 mei @ 19:30 - 21:15

“One of the biggest unmet needs in our world today is mourning and celebrating in community.”

Geïnspireerd door deze zin bieden we wekelijks een online bijeenkomst aan. Tijdens deze avonden is er eerst ruimte om met elkaar te delen en daarna ruimte om gesprekken te oefenen.

Programma

  • Deel 1: Ups & Downs – 19:30 uur

In het eerste halfuur wil ik eerst 5 minuten samen mediteren om te vertragen. Daarna wil ik je de ruimte geven om je ups and downs in tweetallen te verwerken en te vieren. Je kunt in dit deel dingen delen die je in je leven of in je gesprekken bezighouden. Zonder dat je advies krijgt, de rol van de ander is om écht naar je te luisteren. Halverwege wisselen we van rol, zodat je een mooie balans hebt tussen zelf dingen verwerken en iemand anders te helpen door te luisteren.

  • Pauze – 20:10

Dan zijn we een halfuur verder en is er een pauze. In deze pauze kunnen de mensen weggaan die niet willen deelnemen aan deel 2. En de mensen die alleen aan het tweede deel willen deelnemen kunnen dan binnenkomen.

  • Deel 2: Eerste hulp bij gesprekken – 20:15 uur-21:15

Dit tweede deel heeft leren en verdiepen in gesprekken als focus. Je kunt in dit deel met mij een gesprek oefenen in de groep óf in tweetallen oefenen met een gesprek dat je nog bezighoudt.

Instructies voor het inloggen

Om jou en de andere deelnemers te helpen om met aandacht aanwezig te zijn, wil ik je vragen om onderstaande stappen te doorlopen:

  1. De eerste stap is om het programma Zoom gratis te downloaden en te installeren op je tablet, computer of telefoon: https://zoom.us/download.
  2. De tweede stap is om deze woordenlijst bij de hand te houden, digitaal of uitgeprint.
  3. De derde stap is om in een ruimte te gaan zitten waar geen andere mensen zijn, en waar je een stabiele internetverbinding hebt en bij voorkeur een koptelefoon of oortjes te gebruiken.
  4. De vierde stap is om wat te drinken en misschien een snack klaar te zetten voor jezelf.
  5. De vijfde stap is om tussen een kwartier en vijf minuten voor starttijd naar www.loodens.org/zoom te gaan. Jouw internetprogramma stuurt je dan automatisch door naar de virtuele kamer waar je mij en de andere deelnemers ziet.

Kosten

Wij geven onze diensten vrij weg, zonder dat we een tegenprestatie verwachten. We willen namelijk leven in een samenleving waarbij geld geen obstakel is om de hulp te krijgen die je nodig hebt. Wil je meer weten over stichting Loodens en onze missie financieel steunen, dat kan op www.loodens.org/geven

Deel 2 wordt opgenomen

Het geluid van het tweede deel – waarin we oefenen met gesprekken – wordt opgenomen. We gebruiken dit geluid voor interne trainingsdoeleinden. De video wordt niet opgenomen. Soms willen we een geluidsfragment van het tweede deel van de avond als inspiratie op internet delen. In dit geval bellen we je om om toestemming te vragen voor publicatie. Zonder jouw toestemming publiceren we niks waar jouw stem op te horen is.

Zorgvuldig met elkaar omgaan

Ik geef evenveel om jouw behoeften als die van mij, dus zou je me willen bellen, appen of e-mailen als je voor, tijdens of na afloop van de avond ergens mee zit: bijvoorbeeld over iets dat ik of een andere deelnemer heeft gezegd? Ik wil je vragen om, juist als het wat ongemakkelijk voelt, contact met me op te nemen. Dit wil ik graag, omdat in mijn ervaring we beiden hier wat van kunnen leren en zo het vertrouwen in onszelf en elkaar kunnen verdiepen. Als dat te ongemakkelijk voelt, kun je contact opnemen met één van de twee contactpersonen via www.loodens.org/vertrouwenspersoon

Gegevens

Datum:
maandag 11 mei
Tijd:
19:30 - 21:15
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Yves
Telefoon:
06-14189776
E-mail:
yves@loodens.org
Website:
www.loodens.org

Registraties zijn gesloten voor dit evenement