Slik je je woorden in? Zit je soms dagen of weken te malen over een gesprek? Ben je het aanvallen en verdedigen zat? Wij laten je in drie lessen van drie uur een andere manier zien. We leren je hoe je een gesloten gesprek weer open krijgt, zodat je met meer zelfvertrouwen, rust en respect gesprekken durft aan te gaan.

Op woensdagavond 3, 10 en 17 oktober ben je welkom om in een groep van maximaal 10 mensen de basis van Eerste Hulp Bij Gesprekken te leren, bij PIITH in Bussum-Zuid. Deze basiscursus wordt kosteloos aangeboden door Stichting Loodens die mensen en organisaties helpt bij het herstellen en versterken van relaties.

TESTIMONIALS

EHBG: Voor als een gesprek even anders loopt

In deze basiscursus van Stichting Loodens krijg je uitleg over de vele oorzaken van miscommunicatie. Je oefent in paren hoe je deze kunt voorkomen én oplossen. We spelen met situaties uit je eigen leven, dus meestal loop je uit de les weg met meer ontspanning en zelfvertrouwen. Omdat je nu weet wat je wél wilt (in plaats van wat je niet wilt) en hebt geoefend hoe je dat kunt uitspreken op een manier die de ander makkelijk kan horen. Na drie lessen kun je zelfs andere mensen helpen als zij met een gesprek in hun maag zitten. Als bonus krijg je toegang tot het netwerk van mensen die ook training in EHBG hebben gehad en kun je doorleren.

Oefenen, oefenen, oefenen

Tijdens de lessen zijn we meer dan helft van de tijd aan het oefenen. We leren je eerst om uit te spreken wat je wél wilt, in plaats van wat je niet wilt. Daarna om te eindigen met een vraag, in plaats van een eis. En tot slot om te horen wat de ander nou eigenlijk wil, in plaats van wat die ander niet wil. We noemen dit SpeakUP & CheckIN en dit proces kun je toepassen in al je relaties. Zowel zakelijk als privé.


Na de basiscursus

Als je de drie lessen hebt afgerond ben je in staat om jezelf eerste hulp bij gesprekken te geven én de mensen om je heen. We gebruiken het model SpeakUP & CheckIN: zeg kort wat je wél wil (i.p.v. wat je niet wilt) en eindig met een vraag (i.p.v. een eis).

Na drie lessen krijg je toegang tot het ondersteuningsnetwerk. Hierin zitten andere mensen die ook een training bij Loodens hebben gevolgd. In dit netwerk kun je doorleren met video’s, een vragenuur en een oefenbuddy en zeg je steeds vaker wat er écht speelt in plaats van aanvallen, verdedigen of dichtklappen. Deelname aan het netwerk is kosteloos.

OVERZICHT PROGRAMMA

Een les van 3 uur ziet er ongeveer zo uit:

  • Samen rustig aankomen

  • Elkaar inspireren en ondersteunen

  • Oefening 1 in paren

  • Theorie klassikaal

  • Oefening 2 klassikaal

  • Theorie klassikaal

  • Oefening 3 in paren

  • Afsluiten

  • Persoonlijke challenge voor deze week

Les #1 Zeg kort wat je wél wil

We zijn vaak gewend om te zeggen wat we niét willen. Je zult zien dat wanneer we dit omdraaien we een heel ander gesprek krijgen. We krijgen inzichten over onze empathie-tank, onze intentie en leren kennismaken met de methode SpeakUP & CheckIN.

———

Datum: Woensdag 3 Oktober
Tijd: 
19:00-22:00
Locatie: Laarderweg 65

Les #2 Eindig met een vraag 

Als we bang zijn voor een antwoord of als we gespannen zijn, dan klinken onze woorden vaak als eisen. Wij laten je een andere weg zien en geven je 20 vragen die het vertrouwen in een relatie kunnen helpen herstellen.

———

Datum: Woensdag 10 Oktober
Tijd: 
19:00-22:00
Locatie: Laarderweg 65

Les #3 Begrijp wat de ander wil

Nu we zelf hebben geleerd wat we nou eigenlijk willen, wordt het tijd om uit te vinden wat de mensen met wie we in gesprek zijn willen. Als beiden gehoord en begrepen zijn, komen de oplossingen vaak vanzelf.

———

Datum: Woensdag 17 Oktober
Tijd: 
19:00-22:00
Locatie: Laarderweg 65

OVER DE DOCENTEN

Wij, – Erik & Yves – helpen mensen hun conflict op te lossen, zonder dat ze daar de ander voor nodig hebben. In de afgelopen jaren hebben we zo conflicten helpen oplossen tussen CEO en aandeelhouder, broer en zus, collega’s, vriend en vriendin, huisgenoten, en in vele andere relaties. We zien de patronen waarmee mensen zichzelf in de voet schieten steeds sneller. Het geeft ons een kick om deze patronen met mensen te delen en een andere manier te laten zien die leidt tot meer openheid en plezier. We willen mensen helpen hun relaties te versterken en tegelijkertijd ook zelf blijven groeien. Zoals wij zeggen: Those who teach it, usually need it the most.”

Deze cursus wordt door Yves alleen gegeven.

Wij zijn zo enthousiast over wat we doen, dat we onze diensten kosteloos aanbieden. Na afloop vragen we deelnemers aan onze lessen één keer per e-mail om donateur te worden van onze Stichting: www.loodens.org/doneren