Boek 1 uur Eerste Hulp bij Gesprekken

Gratis voor jou, mogelijk gemaakt door het EHBG-fonds.

Zo ziet een uur eruit:

1. Kennismaking

2. Hart Luchten

3. Kern vinden

4. Gesprek Oefenen

5. Afsluiten

Boek een uur in de agenda

   

5.000+ oefengesprekken mogelijk gemaakt.
In de agenda kun je een uur selecteren dat jou uitkomt. Wij krijgen dan een bericht en bevestigen binnen 4 uur jouw afspraak. Je kunt kiezen tussen op afstand of in persoon afspreken. Je krijgt contact met een begeleider die minimaal 50 gesprekken heeft geoefend en die door minimaal 80% van de mensen die zijn geholpen wordt aangeraden.

Dit uur is kosteloos, net als de andere diensten van Loodens. Wij willen namelijk dat ondersteuning en educatie vrij toegankelijk is. Wij verwachten dus geen tegenprestatie of vrijwillige bijdrage.

Wil je ons uit jezelf steunen, omdat je enthousiast bent over ons werk? Dan kun je geld doneren of ons op een andere manier die bij jou past helpen.

Voor wat voor gesprekken kun je bij ons terecht? Wij hebben ervaring met een moeilijk gesprek op de werkvloer, zoals een gesprek met je baas of manager of collega. Maar ook voor een ongemakkelijk gesprek met je partner of een vriend of familielid kun je bij ons terecht. Deze gesprekken kunnen gaan om uitzonderlijke situaties, maar ook voor alledaagse irritaties ben je bij ons welkom. Wij helpen je om een moeilijk gesprek makkelijk te maken. Zodat jij het gesprek met vertrouwen aan gaat en de ander reageert met: “Ik ben blij dat je het zegt.”

Kennismaking – 10 minuten

Vertragen staat centraal bij Eerste Hulp bij Gesprekken. Ruzie, misverstanden en ergenissen ontstaan doordat we sneller praten dan we kunnen voelen. Voor het oplossen is vertraging en voelen nodig. Daarom beginnen we met een minuut stilte en vragen we aan elkaar hoe het écht met ons gaat. Zonder masker, met oprechte interesse.

1 minuut stilte

Je Hart Luchten – 10/15 minuten

We vragen je je niet in te leven in de ander. Jij krijgt alle aandacht om al je gevoelens en frustraties de ruimte te geven. Om je te helpen kun je zinnen zoals deze afmaken: “Als ik echt heel eerlijk ben, dan vind ik de ander een…” en “Ik voel me machteloos over…” We zoeken in deze fase ongemakkelijke gevoelens en gedachten op, omdat daaronder vaak de kern te vinden is.

1 minuut stilte

De kern vinden – 10/15 minuten

Nu je je hart hebt gelucht en het ongemak hebt opgezocht, ontstaat er helderheid en ruimte om te zien wat precies de kern van het misverstand, de ruzie of ergenis is. De begeleider helpt je hierbij, die is getraind om bij ongemakkelijke gevoelens te zijn en de kern te vinden. Als jullie samen de kern hebben gevonden ontstaat er vaak eerst verdriet en daarna ontspanning. Je hebt je wijsheid en kracht teruggevonden.

1 minuut stilte

Gesprek oefenen – 10/15 minuten

Nu je helder hebt wat je nodig hebt, wat de kern is, kun je hiermee een gesprek oefenen met de begeleider. We hebben gezien dat als je het begin van een gesprek een paar keer oefent, het gesprek in het echt vaak een succes wordt. De begeleider geeft je elke keer wat tips die je helpen om een gesprek vanuit een open houding aan te gaan.

1 minuut stilte

Afsluiten met Recept – 10 minuten

Nu je ontspannen bent en vertrouwen hebt om het gesprek aan te gaan, sluiten we rustig af. We bespreken wat we beiden van dit gesprek hebben geleerd en de begeleider schrijft de zinnen die je hebt geoefend op in een “recept”. Zodat je alles nog een keer rustig kunt nalezen.

Nazorg

We sturen je na het uur een e-mail met de zinnen die je hebt geoefend, zodat je die voordat je het echte gesprek voert nog even kan doorlezen.

Een week later sturen we je nog éénmaal een e-mail om te checken hoe het gesprek is gegaan en of je nog ondersteuning nodig hebt. Zo krijgen wij de feedback die we nodig hebben om ons werk goed te blijven doen en vieren we met je mee als het gesprek een succes voor alle partijen was. Ook als het  gesprek geen succes was, dan willen we er graag voor je zijn als je nog meer ondersteuning nodig hebt.