Ruzie maken met Respect

Woensdagavonden 19:00-21:00 @The Maker Store (De Hallen Amsterdam)

Meer jezelf zijn in gesprekken

Slik jij je woorden in? Zit je in je hoofd soms dagen te malen over een gesprek met een collega? Of zeg je juist waar het op staat en krijg je reacties als “bot”, “negatief” of “gevoelloos”?

Je bent niet alleen. Wij worstelden hier zelf ook mee. Daarom zijn we op zoek gegaan naar manieren om te zeggen wat er nou echt speelt én tegelijkertijd contact met de ander te houden. Om zo door de oncomfortabele momenten heen te gaan in plaats van aan te vallen, te verdedigen, te zwijgen of te vluchten.

We hebben de afgelopen jaren onze methode -geïnspireerd op NVC, Mindfulness & Integral Theory – met studenten en cliënten getest in conflictsituaties. En nu willen we die graag met jou delen, om jou te helpen het gesprek aan te gaan.

Op woensdagavonden leer je hoe je helemaal jezelf kan zijn in gesprekken, onafhankelijk van met wie je een gesprek hebt. Doordat je rust in jezelf kunt ervaren, juist als het er op aankomt.

Samen met maximaal vijftien deelnemers bespreken we 1-3 gesprekken die deelnemers zélf meenemen. Met onze ervaring in conflictsituaties en de wijsheid van de groep helpen we een deelnemer van angst en frustratie naar openheid en rust.

Je kunt komen om te leren van anderen of zelf een gesprek meebrengen. Bijvoorbeeld: een vriend die je omzeilt, een collega met wie je botst, een familielid dat communiceert op een manier die je niet prettig vindt. Wij hebben mensen geholpen in allerlei situaties. Van aandeelhouder/CEO tot broer/zus en echtgenoten.

Deze avonden kun je zien als een handleiding voor open gesprekken met meerdere aha-momenten. Na de avond loop je vaak weg met een opgelucht gevoel en meer zelfvertrouwen om het gesprek aan te durven gaan.

Praktische Informatie

Data: Woensdagen in September 2017 – juni 2018

Tijd: 19:00-21:00

Locatie: The Maker Store, Hannie Dankbaarpassage 39 (De Hallen)

Plaats: Amsterdam

Prijs: Gratis (pay-it-forward)

Structuur van de avond

  • We beginnen de avond met even kennismaken en het vieren van de gesprekken die deelnemers in de afgelopen week zijn aangegaan.
  • Vervolgens doen we een oefening in paren als warming up.
  • Daarna bespreken we 1-3 situaties van deelnemers in de groep.


Gratis Aanmelden

Bij elke avond is er plek voor veertien deelnemers. De inschrijving op deze pagina is gelimiteerd tot drie avonden, om zo ruimte te houden voor nieuwe deelnemers. Elke donderdag openen we de inschrijving voor een nieuwe avond.

Sta je op de wachtlijst? Dan krijg je uiterlijk woensdag om 17:00 een sms-je van ons, wanneer er een plekje voor je is vrijgekomen.
Meld je gratis aan »

Pay it forward

Wij bieden deze avonden gratis aan en na afloop van de les heb je de mogelijkheid om via de website te doneren. Zo ondersteun je ons in het gratis blijven aanbieden van deze lessen. Wij houden evenveel van je als je niets doneert. De voornaamste reden waarom wij deze lessen vrij toegankelijk willen maken is om iedereen – ongeacht financiële middelen – toegang te geven tot informatie die hun bewustzijn en vaardigheden verder kan ontwikkelen.

Wat deelnemers zeggen:

Ik had een situatie met mijn zoon en opeens dacht ik aan een tool die we hadden geoefend. Ik heb die toen gelijk gebruikt. Mooi.

Ik heb die Checkin zinnen gebruikt en ik zie allemaal blije gezichten om mij heen.

Het echte gesprek liep zoals we hadden geoefend. Hierdoor had ik veel meer afstand tot mijn emoties en kon ik de ander veel beter begrijpen.