Met plezier nodigen we je uit voor deze achtweekse cursus in Amsterdam. Je krijgt in totaal 20 uur training in een groep, 8 video’s, een handleiding voor open gesprekken en een wekelijks online spreekuur. Je gaat op maandagavonden, in De Hallen, klassikaal en één-op-één aan de slag met SpeakUP & CheckIN. Met deze methode leer je de essentie van Geweldloze Communicatie én Mindfulness toe te passen in je gesprekken met vrienden, familie en collega’s.

Wat deelnemers uit eerdere trainingen

hebben gehaald:

“Speakup or live with the consequences.”

Marshall Rosenberg
Grondlegger Geweldloze Communicatie

Meer jezelf zijn in gesprekken

Slik jij je woorden in? Zit je in je hoofd soms dagen te malen over een gesprek met een collega? Heb je meer stress over gesprekken dan je lief is? Ben je bang voor het verliezen van een relatie als je helemaal jezelf zou zijn?

Je bent niet alleen

Wij worstelden hier zelf ook mee. Daarom zijn we op zoek gegaan naar manieren die ons door de oncomfortabele momenten heen kunnen helpen. De afgelopen jaren hebben we honderden mensen geholpen om hun conflict op te lossen, zonder dat ze daar de andere persoon voor nodig hadden. Alles wat wij hebben geleerd, willen we nu met jou en maximaal dertien deelnemers delen. Zo leer je in deze reis hoe je meer jezelf kunt zijn in relaties en deze kunt verdiepen in plaats van verliezen.

Meer regie over je leven

In acht lessen van 2,5 uur leer je hoe je helemaal jezelf kan zijn in gesprekken. Jezelf kan zijn, onafhankelijk van met wie je een gesprek hebt. Doordat je rust in jezelf kunt ervaren, juist als het er op aankomt. We geven je praktische tools en handige vragen die je in gesprekken kunt gebruiken.

Oefenen, oefenen, oefenen

Tijdens de lessen kun je in een veilige omgeving eerst oefenen met het uitspreken van wat er écht speelt. Zodat je met meer vertrouwen en vaardigheden jouw waarheid kunt vertellen op een manier dat mensen zeggen: “Ik ben blij dat je me dat vertelt!”

Balans in gesprekken

Dit is geen assertiviteitscursus, dit is geen cursus waarin we je trucs leren hoe je anderen kunt manipuleren om te geven wat je wil, dit is geen salestraining. We leren je om in twee stappen elk gesprek aan te gaan vanuit gelijkwaardigheid. Waarbij wat jij wil even belangrijk is als wat de ander nodig heeft. Vervolgens zul je zien dat je op deze manier uiteindelijk meer krijgt dan je had verwacht – zowel in privé als zakelijke relaties: openheid, vrijheid en verdieping. Met anderen én jezelf.

Dit is geen quick-fix, maar een oefening in bewust aanwezig zijn. Misschien wel het grootste geschenk dat we onszelf en de ander kunnen geven.

ONDERWERPEN IN DE CURSUS

Illustraties door Daria Moskvina van The Noun Project

Leer ons en onze aanpak kennen

In elke les komt de methode SpeakUP & CheckIN terug. Zo leer je steeds beter, steeds sneller en in steeds uitdagendere situaties je rust, ruimte en gelijkwaardigheid te vinden. Deze vier onderdelen gaan we elke les oefenen:

 • Intentie: Jouw behoeften doen er evenveel toe als die van mij

 • SpeakUP: Benoem kort wat je wél wil

 • CheckIN: Eindig met een oprechte vraag

 • Mindset: Ik kan de bron van mijn emoties en gedachten in mijzelf vinden

Hieronder vind je negen filmpjes om ons, de cursus en onze aanpak beter te leren kennen.

OVERZICHT PROGRAMMA

Een les van 2,5 uur ziet er ongeveer zo uit:

 • Samen rustig aankomen

 • Elkaar inspireren en ondersteunen

 • Oefening 1 in paren

 • Theorie klassikaal

 • Oefening 2 klassikaal

 • Theorie klassikaal

 • Oefening 3 in paren

 • Afsluiten

 • Persoonlijk challenge voor deze week

Tussen de lessen door krijg je elke week een video om verder te oefenen, krijg je de handleiding voor open gesprekken mee en kun je deelnemen aan een Whatsapp groep waarin deelnemers in 2-3 minuten delen wat ze te vieren hebben en wat nog niet zo lekker liep. Zo ontstaat er een bron van gezamenlijkheid, inzichten, ondersteuning en inspiratie.

Les #1 Nooit meer ergens omheen draaien

Waarom is het nou zo lastig om de waarheid te vertellen? We krijgen inzichten over onze empathie-tank, onze intentie en leren kennismaken met de methode SpeakUP & CheckIN.

Datum: Maandag 28 mei

Tijden: 19:30-22:00

Les #2 Ruzie Maken met Respect

Vind je jezelf soms een sul of juist een lul na een ruzie? Wij laten je een andere weg zien waarbij je leert om de behoefte achter het oordeel te horen. Met zelf-compassie.  De tool van deze week is WrapUP.

Datum: Maandag 4 juni

Tijden: 19:30-22:00

Les #3 Balans in gesprekken

Loop je weleens leeg tijdens gesprekken? Grijp in, vóórdat je geen energie meer hebt. De Tool van deze week is Conscious Interrupting.

Datum: Maandag 4 juni

Tijden: 19:30-22:00

Les #4 Feedback leren zien als cadeau

Doet iemand iets dat je niet fijn vindt? Zeg het zonder schuld of verwijten. De Tool van deze week is de CatchUP.

Datum: Maandag 11 juni

Tijden: 19:30-22:00

Les #5 Hoe je een relatie om zeep helpt

Nep-empathie en andere strategieën die we soms gebruiken om veiligheid in onszelf te vinden. Dit gaat vaak ten koste van authenticiteit en de relatie. De tool van deze week is Minding the Gap.

Datum: Maandag 18 juni

Tijden: 19:30-22:00

Les #6 Vaarwel slapeloze nachten

Een gesprek gaat vaak door in je hoofd. Hoe kun je nou innerlijke vrede krijgen en rustig gaan slapen? Zónder dat je daar de ander voor nodig hebt.

Datum: Maandag 25 juni

Tijden: 19:30-22:00

Les #7 Zeg eens dankjewel

We hebben nu aardig wat gezegd wat we anders zouden willen en dat is bijna even uitdagend als het uitspreken van oprechte dankbaarheid, die de ander ook kan ontvangen.

Datum: Maandag 2 juli

Tijden: 19:30-22:00

Les #8 Alles Durven Zeggen

Waar ben je bang voor als je de waarheid zou zeggen? Het onder woorden brengen van angst werkt vaak bevrijdend. Je maakt een afspraak met jezelf en de anderen om één uitdagend gesprek aan te gaan.

Datum: Maandag 9 juli

Tijden: 19:30-22:00

Wat je ook nog krijgt

OVER DE DOCENTEN

Wij, – Erik, Joeri & Yves – helpen mensen hun conflict op te lossen, zonder dat ze daar de ander voor nodig hebben. In de afgelopen jaren hebben we zo conflicten helpen oplossen tussen CEO en aandeelhouder, broer en zus, collega en collega, vriend en vriendin, huisgenoot en huisgenoot, en in vele andere relaties. We zien de patronen waarmee mensen zichzelf in de voet schieten steeds sneller. Het geeft ons een kick om deze patronen samen met jou aan het licht te brengen. Niet alleen om jou te helpen jouw relaties te verdiepen, ook om zelf te blijven groeien en te ontwikkelen. Zoals wij zeggen: Those who teach it, usually need it the most.”

Deze cursus wordt geleid door Yves (34) en Erik (29). Yves neemt tien jaar ervaring, ups & downs, in leidinggevende posities met zich mee. Eerst als mede-oprichter van een organisatie in de thuiszorg, daarna als organisator van een sportevenement.

Erik brengt meer dan tien jaar ervaring met zich mee als trainer en topsporter in Ultimate Frisbee. Na de afronding van zijn studie Technische Bedrijfskunde, heeft hij gekozen voor dit pad dat verder van zijn studie, maar dichterbij zijn hart ligt.

Erik, Joeri en Yves zijn de afgelopen jaren zowel dagelijks bezig geweest met zowel onderzoek naar het open krijgen van gesloten gesprekken, als het actief helpen van mensen bij het oplossen van conflicten. Ze zijn geïnspireerd om de samenleving en henzelf te ontwikkelen richting meer bewustzijn, compassie en play. Vandaar ook de naam Loodens, dat in het Latijn spelen betekent.

RESERVEER JOUW PLEK

Net als Mindfulness of Geweldloze Communicatie, doen wij ook de organisatie van deze cursus nét even anders dan je gewend bent. Wij willen onze cursus vrij toegankelijk houden en tegelijkertijd willen we een duurzame organisatie opbouwen. Om in beide behoeften te voorzien hebben we een bedrag van tussen de € 2.000- € 3.500 nodig om deze cursus door te laten gaan. We willen jou vragen om een bedrag te kiezen waarbij jij comfortabel voelt om het te geven. Als je uiteindelijk niet tevreden bent met de cursus, krijg je je geld – zonder gedoe – terug. Heb je een vraag? Je kunt dan Yves (06-14189776) of Erik (06-11130193) bellen.

5 Plekken Beschikbaar
(bedoeld voor mensen rond het minimum inkomen)

5 Plekken Beschikbaar

5 Plekken beschikbaar

Je ontvangt na je reservering een factuur van Stichting Loodens die je bijvoorbeeld kunt indienen bij een werkgever voor een persoonlijk ontwikkelbudget of kunt aftrekken van de belasting als ondernemer.

Nadat je hebt gereserveerd belt Yves, Erik of een assistent je om kort te bespreken wat je uit de cursus zou willen halen, zodat we de cursus af kunnen stemmen op jouw behoeften.